Inloggningsinstruktioner för mobil och surfplatta:

För att logga in med mobil eller surfplatta behöver du vara registrerad på Discord. Följ dessa instruktioner, och om du får problem på vägen, ta kontakt med en admin:

 

1. Sök på appen Discord på antingen;

    a) Google Play Butik om du har en Android (t.ex. Samsung) eller Appstore om du har en iPhone/iPad

    b) Webbläsaren, discordapp.com eller sök på Discord på t.ex. Google

2. Ladda ner appen

3. Registrera dig genom att skriva i din mailadress och valt lösenord

4. Gå in på din mail

5. Öppna mailet från Discord

6. Klicka på ”bekräfta e-post”

7. Öppna Discord-appen

8. Skriv in din mail och lösenord

9. Gå in på hemsidan femte.org

10. Klicka på Blå knappen "Kliv in i mötes rummet"

11. Klicka på ”Gå med”

12. Klicka på ”Gå med i Femtegruppen” längst ner

13. Klicka på Femtes ikon med NA-symbol till vänster

14a. Klicka på ”Femtes måndagsmöte” för att komma till där mötets ljud är

14b. Klicka på ”#chatten-måndagsmöte” för att se vad som skrivs på mötet

 

Hur ett möte praktiskt går till.

Mötesledaren har en gul punkt på sitt namn i deltagarlistan upp till höger. Du kan se vem som talar, en ikon med en mikrofon dyker upp när någon "har ordet" brevid dennes namn i deltagarlistan upp till höger. När den som har ordet väl aktiverat sin mikrofon lyser en röd kant på mikrofonen och denne kan nu prata. För att själv höras i rummet behöver du först bocka för/aktivera voicefuntionen. Du ser en ruta med texten "voice on/off" upp till vänster i mötesrummet. När den är förbockad kommer du få en mikrofon vid ditt namn i listan upp till höger. Nu har du tagit ordet men du hörs inte ut i rummet än. För att höras behöver du antingen hålla inne "talk knappen" under "voice on/off rutan" du nyss bockade för, alternativt har det nu dykt upp en ruta under "voice on/off rutan" som du kan bocka i för att slippa hålla inne "talk knappen". Den heter "handsfree". När du ser att din mikrofon har en röd kant hörs du ut till alla i mötesrummet.

I regel skriver vi inget i textchatten. Detta är helt enkelt för att respektera de som talar och hålla fokus på själva mötet. Om en fråga ställs svarar du med...

1 för NEJ / Hör ej

2 för JA / Hör

Självklart går det bra att använda sig av textsvar om man glömt vilken som betyder vad eller behöver säga mer än ja eller nej. Men så lite textchat som möjligt är tumregeln.

Om du vill begära ordet så skriver du...

3 för att begära ordet.

Mötesledaren kommer se din önskan och svara när det passar.

Alla våra möten är öppna och besökare är mer en varmt välkomna. Vi har dok valt att begränsa ett deltagande med röst/mikrofon till de som är medlemmar. Det vi menar med medlemmar är de som ser sig själva ha beroendesjukdomen och har en önskan om att sluta använda droger. Om du känner dig tveksam på om det gäller dig så kan du skicka ett privat meddelande till mötesledaren med den gula skölden genom att klicka på dennes namn i listan upp till höger väl inne i mötesrummet.

Logga in via telefon

Logga in via dator

Allmän information

Anslut till ett möte

In via hemsidan

Logga in utan reg